Προσοχή! Προσοχή! Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο atenagold.com. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. OK

2117702808
Ωράριο Showroom
Δευτέρα-Παρασκευή 09:30-17:30

Καθαρισμός διαμαντιών

Το διαμάντι είναι το πιο σκληρό υλικό στην φύση και μπορεί να κοπεί ή να χαραχθεί από ένα άλλο διαμάντι. Γι' αυτό θα πρέπει να φυλάτε χωριστά τα διαμαντένια σας κοσμήματα για να αποφύγετε την πιθανότητα χαράξεων. Τα διαμάντια μπορούν επίσης να χαράξουν άλλους πολύτιμους λίθους ή κοσμήματα, κυρίως τα μαλακά όπως οι πέρλες. Επίσης, το διαμάντι μπορεί μεν να είναι πολύ σκληρό σαν υλικό αλλά με ένα δυνατό χτύπημα στην κατεύθυνση του σχισμού του μπορεί να σπάσει. Οπότε θα σας συμβουλεύαμε να μην φοράτε τα διαμαντένια σας κοσμήματα όταν σκοπεύετε να ξεκινήσετε κάποια δραστηριότητα που μπορεί να επιφέρει χτυπήματα στα διαμάντια, όπως π.χ. τα αθλήματα.

Τα διαμάντια έχουν ανάγκη φροντίδας για να διατηρήσουν επί μακρόν την λάμψη τους. Επειδή το διαμάντι έχει την ιδιότητα να κρατάει την λιπαρότητα στην επιφάνειά του και να χάνει την λάμψη του είναι προτιμότερο όταν φοράτε λοσιόν προσώπου, χεριών και σώματος καθώς και γενικότερα καλλυντικά, να περιμένετε 10 λεπτά πριν φορέσετε πάλι τα κοσμήματά σας.

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να διατηρείτε τα διαμάντια σας καθαρά είναι να αναμείξετε υγρό απορρυπαντικό με νερό σε ένα μπολάκι και να τα τρίψετε με μια απαλή βούρτσα με απαλές κινήσεις. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και σκουπίστε το απαλά με το πανάκι που σας δίνεται από εμάς κατά την αγορά σας, για να μην αφήσει χνούδι. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πάντα τον νεροχύτη σας βουλωμένο πριν ξεκινήσετε την διαδικασία του καθαρισμού.

Ο άλλος τρόπος είναι να απευθυνθείτε σε εμάς και να μας το αφήσετε ώστε να κάνουμε επαγγελματικό καθαρισμό καθώς και να σιγουρευτούμε ότι οι άκρες του κοσμήματος που κρατάνε τις πέτρες δεν έχουν πάρει κλίση ή έχουν αποδυναμωθεί.