Προσοχή! Προσοχή! Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο atenagold.com. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας. OK

2117702808
Ωράριο Showroom
Δευτέρα-Παρασκευή 09:30-17:30

Φροντίδα κοσμημάτων

Οι άνθρωποι φορούν κοσμήματα κάθε μέρα, αλλά μόνο λίγοι ξέρουν πώς να τα διατηρήσουν και να τα φροντίζουν κατάλληλα. Ειδικά όταν μιλάμε για πολύτιμα μέταλλα και μάλιστα για τον χρυσό, που είναι πιο μαλακός και ευπαθής, ο όγκος του, η πυκνότητα και η διακόσμησή του το καθιστά ευαίσθητο στη σκληρή χρήση.

Ως γενικές οδηγίες φροντίδας των κοσμημάτων να έχετε στο μυαλό σας τα εξής:

  • Θα πρέπει καλύτερα να αποφεύγετε να φοράτε κοσμήματα, ενώ κάνετε χειρωνακτικές εργασίες, ώστε να αποφύγετε την επαφή τους με χημικά ή άλλα υγρά καθαρισμού ή ακόμη και τραυματισμούς του κοσμήματος. Ο καθαρισμός του σπιτιού, οι δουλειές στην κουζίνα ή η κηπουρική είναι οι δουλειές που θα μπορούσαν να τραυματίσουν τα κοσμήματα σας.
  • Η άμεση επαφή των κοσμημάτων σας, των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λιθών τους με κολόνια, λακ, κρέμες σώματος, οποιοδήποτε άλλο χημικό αλλά και τον ήλιο μπορεί να επηρεάσει το μέταλλο και να αλλοιώσει το χρώμα και τη λάμψη τους.
  • Αν ιδρώσετε, πριν το φυλάξετε, ξεπλύνετε με νερό καθώς ο όξινος ιδρώτας μερικών ανθρώπων μπορεί να προκαλέσει χημική αντίδραση με τα μέταλλα του χρυσού.
  • Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τα κοσμήματα πριν από την είσοδό σας σε μια πισίνα ή σπα. Όλες οι πισίνες χρησιμοποιούν χλωριωμένο νερό που ενδέχεται να αντιδράσει με τα μέταλλα του κοσμήματος σας και να προκληθεί αποχρωματισμός ή ακόμα και κάποιοι μικροτραυματισμοί.
  • Όταν δεν φοράμε τα κοσμήματα μας τα φυλάσσουμε επιμελώς σε χωριστά κουτάκια. Δεν τα τοποθετούμε ποτέ μέσα σε κασετίνες το ένα πάνω στο άλλο διότι θα δημιουργηθούν σημάδια και γρατσουνιές στις πολύτιμες πέτρες, τα μαργαριτάρια και τα μέταλλα.
  • Ελέγχετε πάντα τα κοσμήματά σας για τυχόν φθορές. Στα κολιέ και στα βραχιόλια ελέγξτε τα κουμπώματά τους ανα διαστήματα για τυχόν αλλοιώσεις. Στα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους ελέγξτε τα δεσίματα των πετρών. Οι πέτρες στα δαχτυλίδια είναι καρφωμένες και έχουν ελεγχεί από έμπειρο τεχνίτη στην παραγωγή τους. Παρόλα αυτά, χρειάζεται προσοχή, επειδή σε ένα πιθανό χτύπημα σε κάποια επιφάνεια υπάρχει πιθανότητα να φύγει κάποια πέτρα.
  • Δε φοράμε ποτέ κοσμήματα με ορυκτές πέτρες όταν καθαρίζουμε το σπίτι και ειδικά το μπάνιο, λόγω χημικών που μπορεί να περιέχουν διάφορα απορρυπαντικά.

Tip: Τα κοσμήματα τα φοράμε τελευταία και τα βγάζουμε πρώτα!


Καθαρισμός Κοσμημάτων

Αν φοράτε τα κοσμήματα σας σε καθημερινή βάση, απαιτείται τακτικός καθαρισμός και προσπάθεια για να τα κρατήσετε σε καλή κατάσταση. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν:

  • Θα πρέπει καλύτερα να αφαιρείτε όλα σας τα κοσμήματα σας πριν κάνετε μπάνιο ή κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Μερικές φορές, σχηματίζεται πάνω στα κοσμήματα μία επίστρωση κάνοντάς τα να φαίνονται θαμπά και σκοτεινά. Αυτό προκαλείται κυρίως από τα σαπούνια ή και άλλα προϊόντα καθαρισμού. Με την αφαίρεση των κοσμημάτων σας μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες σχηματισμού αυτής της επίστρωσης και τα προστατεύετε.
  • Αν θέλετε να γυαλίσετε τα κοσμήματα σας καλύτερα κάντε το με ένα ειδικό πανί καθαρισμού κοσμημάτων. Καλύτερα αποφύγετε τη χρήση χαρτιού ή χαρτοπετσέτας, διότι μπορεί να προκληθούν γρατσουνιές.


Tip: Σε περίπτωση που το αγαπημένο σας κόσμημα φθαρεί, εμείς είμαστε πάντα εδώ να σας το επισκευάσουμε και να το κάνουμε να μοιάζει με καινούργιο!


Καθαρισμός διαμαντιών

Το διαμάντι είναι το πιο σκληρό υλικό στην φύση και μπορεί να κοπεί ή να χαραχθεί από ένα άλλο διαμάντι. Γι' αυτό θα πρέπει να φυλάτε χωριστά τα διαμαντένια σας κοσμήματα για να αποφύγετε την πιθανότητα χαράξεων. Τα διαμάντια μπορούν επίσης να χαράξουν άλλους πολύτιμους λίθους ή κοσμήματα, κυρίως τα μαλακά όπως οι πέρλες. Επίσης, το διαμάντι μπορεί μεν να είναι πολύ σκληρό σαν υλικό αλλά με ένα δυνατό χτύπημα στην κατεύθυνση του σχισμού του μπορεί να σπάσει. Οπότε θα σας συμβουλεύαμε να μην φοράτε τα διαμαντένια σας κοσμήματα όταν σκοπεύετε να ξεκινήσετε κάποια δραστηριότητα που μπορεί να επιφέρει χτυπήματα στα διαμάντια, όπως π.χ. τα αθλήματα.

Τα διαμάντια έχουν ανάγκη φροντίδας για να διατηρήσουν επί μακρόν την λάμψη τους. Επειδή το διαμάντι έχει την ιδιότητα να κρατάει την λιπαρότητα στην επιφάνειά του και να χάνει την λάμψη του είναι προτιμότερο όταν φοράτε λοσιόν προσώπου, χεριών και σώματος καθώς και γενικότερα καλλυντικά, να περιμένετε 10 λεπτά πριν φορέσετε πάλι τα κοσμήματά σας.

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να διατηρείτε τα διαμάντια σας καθαρά είναι να αναμείξετε υγρό απορρυπαντικό με νερό σε ένα μπολάκι και να τα τρίψετε με μια απαλή βούρτσα με απαλές κινήσεις. Ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό και σκουπίστε το απαλά με το πανάκι που σας δίνεται από εμάς κατά την αγορά σας, για να μην αφήσει χνούδι. Σιγουρευτείτε ότι έχετε πάντα τον νεροχύτη σας βουλωμένο πριν ξεκινήσετε την διαδικασία του καθαρισμού.

Ο άλλος τρόπος είναι να απευθυνθείτε σε εμάς και να μας το αφήσετε ώστε να κάνουμε επαγγελματικό καθαρισμό καθώς και να σιγουρευτούμε ότι οι άκρες του κοσμήματος που κρατάνε τις πέτρες δεν έχουν πάρει κλίση ή έχουν αποδυναμωθεί.